Emmauszi úton a jövő egyháza felé – Képes beszámoló a csíksomlyói Háló táborról

Külhoni – 2017. augusztus 10., csütörtök | 13:04

Több mint háromszázan vettek részt július 30. és augusztus 6. között Csíksomlyón a XVI. Kárpát-medencei Háló táborban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Felnőtt, ifi és tini altáborokba szerveződve vettek részt a különböző korosztályok az idei nyár Háló találkozóján, melyet – a Romkat.ro beszámolója szerint – többek között vidámság, egymásra figyelés, mélység, kreativitás, kulturális programok, sport, kézművesség, előadások, beszélgetések, interaktív foglalkozások tettek színessé.

„Így kellene élni!” – mondta egy késő esti, kötetlen beszélgetésben a tizenhatodik alkalommal szervezett tábor gyergyószentmiklósi vezetője, Szabó Lóránt.

„Így, mint itt: vidám ébresztőre kelni, közös imával kezdeni a napot, együtt reggelizni, és aztán közösen dolgozni annyit, amennyi az élethez szükséges, és időt hagyni az ünneplésre is, esténként pedig leülni így, egyet beszélgetni.”

Lóránt számára a tábor munka, hisz mindenütt ott van, mindenre és mindenkire figyel, de mégis kerít időt az egyszerű, baráti együttlétre is, és nincs olyan téma, amire ne lenne egy – dehogy egy, több – vicce.

„Számomra ez egy kis mennyország, sehol nem tapasztaltam ennyi szeretetet, mint itt. Ilyennek kell(ene) lennie a jövő egyházának” – mondja a tábor vezetője.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Görgicze Zoltán, Réti Róbert, Salló Gyopár

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria