Eperjes Károly színművész tanúságtétele Sopronhorpácson

Kishírek – 2019. november 15., péntek | 16:47

November 8-án este a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja tett hitéről tanúságot a sopronhorpácsi Szent Péter és Pál-templomban.

Az esemény mottója a Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből származik: „...megszentelt kedves áldozati ajándékká legyeNEK.” (Róm 15,16) Az est szentmisével kezdődött, amit Kovács Pál sopronhorpácsi plébános mutatott be. A lelkipásztor szentbeszédében felhívta a figyelmet a mindennapi evangelizáció fontosságára.

Eperjes Károly színművész a szentmisét követően személyes tanúságtételével lelkesítette és bátorította a jelenlévő híveket. Egyedi stílusban előadott történetei segítségül szolgáltak a 2020 szeptemberében megrendezendő NEK lelki megalapozására. Tanúságtételében hangsúlyozta, hogy hívő közösségeinknek, fővárosunknak, népünknek, Európának és a világnak is szüksége van a megújulásra, mint ahogy ezért minden nap imádkozunk a kongresszusi imában.

Az öt testvérplébánia – Egyházasfalu, Keresztény, Sopronhorpács, Und és Zsira – hívei mellett számos környező településről is csatlakoztak, hogy lélekben megerősödve készülhessenek a jövő évi Kongresszusra. A tanúságtételről készült videófelvétel teljes terjedelmében ITT tekinthető meg.

Forrás: Ward Henrietta/Győri Egyházmegye

Fotó: Szent Péter és Pál-plébánia, Sopronhorpács/Ward Henrietta

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria