Fél évszázada nem látott fejlesztések Kiskunhalason

Hazai – 2015. január 23., péntek | 16:40

Nyáron kezdődött és jelenleg is tart a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium felújítási programja, mely energetikai jelentősége mellett esztétikailag is szebbé varázsolja a nagy múltú intézményt – tájékoztat a főegyházmegye.

Az első lépés a főépület tetőszerkezetének teljes cseréje volt, a közel fél évszázados cserepeket újak váltották, amelyek már egy jövőbeni napelemes rendszer elhelyezésére is alkalmasak.

Szintén a nyár folyamán újult meg az intézmény aulája, valamint a földszinti folyosók jelentős része is új burkolatot kapott, ahová belépve sokkal jobb a közérzete tanárnak, diáknak egyaránt.


A téli szünet előtt pedig megkezdődött az épület energetikai korszerűsítése is. Első lépésben egy komplett nyílászárócsere történt, az elöregedett, huzatos ablakok helyére kiváló hőszigetelő szerkezetek kerültek, de új bejárati ajtóval gazdagodott a főbejárat és a tornacsarnok is.

Az elmúlt napokban az utcafronton ismét többszintes állványok emelkedtek a külső szigetelés kiépítésének első lépéseként.


A fejlesztések befejeztével egy minden eddiginél szebb, komfortosabb és energetikai szempontból is 21. századi épületben tanulhatnak majd a „tekós” fiatalok.

Az intézmény megújulása a fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye áldozatvállalásának köszönhetően valósulhat meg.

Fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria