Ferenc pápa áldását küldi az új ferences legfőbb elöljáróra

Ferenc pápa – 2021. július 15., csütörtök | 11:37

A Szentatya örömmel értesült Massimo Fusarelli ferences miniszter generális megválasztásáról. Táviratban gratulált Assisi Szent Ferenc 121. utódának, és Isten áldását kéri szolgálatára.

A Rómában ülésező ferences nagykáptalan július 13-án megválasztotta legfőbb elöljáróját Massimo Giovanni Fusarelli személyében. Ferenc pápa táviratot küldött, amelyben gratulált kinevezéséhez, és Szent Ferenc oltalmába ajánlja az új ferences miniszter generálist.

Massimo Fusarelli Michael Anthony Perryt követi a tisztségben. Széles körű lelkipásztori tapasztalat áll a háta mögött, melyet többek között Róma egyik külvárosában, másrészt Amatrice és Accumoli földrengés sújtotta lakossága körében szerzett. 

Massimo Fusarelli 2027-ig vezeti a Kisebb Testvérek Rendjét.

Ferenc pápa táviratában gratulált a kinevezéshez, és imáiról és áldásáról biztosíja az új miniszter generálist – hogy az Úr segítse és őrizze szolgálata végzésében; és Assisi Szent Ferenc bátorítsa a ferences testvérek vezetésében.

*

Massimo Fusarelli 1963. március 30-án született Rómában. 1982. július 28-án öltöztették be Szent Ferenc ruhájába. 1983. július 30-án ideiglenes, majd 1989. január 8-án ünnepélyes örökfogadalmat tett. 1989. szeptember 30-án szentelték pappá.

A római rendtartományban a hivatáspasztoráció szolgálatát bízták rá, majd a folyamatos továbbképzés felelőse lett; 2003 és 2009 között a rend nevelési és tanulmányi titkára volt, majd a római Szent Bonaventura Rendtartomány elöljárója lett 2020-ban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria