Ferenc pápa apró ajándéka – A nemzeti zarándoklat egy kedves pillanata

Külhoni – 2024. április 26., péntek | 14:48

Erdő Péter a vele készült április 25-i interjúban így kommentálta a történetet: „...adott egy cukorkát, mégpedig egy csomagolt cukorkát, Milano felirattal. Nagyon kedvesen mosolygott hozzá, láthatólag tetszett neki az egész találkozás, ezt akarta ezzel kifejezni”. Az alábbiakban Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztősége vezetőjének írását tesszük közzé.

A magyar nemzeti zarándoklat egyik legkedvesebb, igazán szívderítő mozzanatára a háromnapos eseménysor végén került sor. Már csak a közös fotó hiányzott a magyar püspökökkel, amihez meg is érkezett a Szentatya, kattogtak a fényképezőgépek és már éppen elindult a következő programjára, amikor visszafordult, a zsebébe nyúlt, és onnét egy szem cukorkát húzott elő. Magához kérte Erdő Péter bíborost, és a kezébe helyezte: neki ajándékozta az apró édességet.

Hát nem gyerekek csinálnak ilyet? – kérdezhetnénk, mire Jézussal együtt rögtön felelhetjük, hogy igen, de épp az „ilyeneké lesz a mennyek országa” (Mt 19,14).

Beszéde kezdetén a Szentatya Erdő Péter bíborost „Magyarország prímásának” nevezte, és lám, a nemzeti zarándoklat végén egy apró prímási ajándékot juttatott neki. Egy apró gesztus Péter utódától Erdő Péternek…!

Hogy is mondta Jézus? „Az én igám édes, és az én terhem könnyű.” (Mt 11,30)

Apró, de beszédes ajándék!

Forrás: Vatikáni Rádió Facebook-oldala

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria