Ferenc pápa augusztusi imaszándéka a családokért

Ferenc pápa – 2019. augusztus 5., hétfő | 17:25

Ferenc pápa augusztusi imaszándéka: Imádkozzunk, hogy a családok imádságuk és szeretetteljes életük révén mind jobban az „igazi emberi növekedés iskoláivá” váljanak. A Szentatya ezzel kapcsolatos videoüzenetét augusztus 1-jén tették közzé.

A család a legjobb örökség, amelyet a világra és a jövőre hagyhatunk. A családok az emberi fejlődés iskolái. „Milyen világot akarunk a jövőre hagyni? – tette fel a kérdést Ferenc pápa. – Családokkal teli világot hagyjunk magunk után. Gondoskodjunk a családokról, mert ezek a jövő, a szabadság tereinek az igazi iskolái és az emberiség központjai. Tartsunk fenn különleges helyet családjainkban az egyéni és a közösségi imának. Imádkozzunk, hogy a családok az ima és a szeretet életét élve egyre inkább az igazi emberi fejlődés iskoláivá váljanak” – kéri Ferenc pápa.

A Szentatya üzenete felhívás arra, hogy a családok szenteljenek időt a párbeszédre és közös élmények megélésére, valamint tanulják meg a befogadást és a megbocsátást. A család az első hely, ahol megtanulunk szeretni.

Ugyanakkor a pápa Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdításában figyelmeztet a növekvő veszélyre: „Fennáll az a kockázat, hogy a szélsőséges individualizmus, amely megváltoztatja a családi kötelékeket és a család minden elemét egy szigetnek tekinti, az elviselhetetlenség és az agresszivitás dinamikáit teremti meg”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria