Ferenc pápa Dél-Szudánba készül jövőre

Ferenc pápa – 2019. november 11., hétfő | 15:16

A november 10-i Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa felhívást intézett Dél-Szudán nemzeti kiengesztelődéséért, és bejelentette, hogy jövőre szeretne az afrikai országba látogatni.

Az Angelus után a szeretett dél-szudáni néphez fordulva Ferenc pápa kifejezte, hogy jövőre szeretne hazájukba látogatni. Biztosította őket, hogy emlékezetében még élénken él a lelkigyakorlat, amelyet a Vatikánban tartottak idén áprilisban az afrikai ország vezetői számára.

A pápa ismételten arra hívta fel a nemzet politikai életének minden szereplőjét: keressék, ami egyesít, és küzdjék le, ami megoszt a hiteles testvériség szellemében. A dél-szudáni nép az utóbbi években sokat szenvedett, és egy jobb jövőben reménykedik, különösen a konfliktusok végleges befejezésében és a tartós békében.

Ferenc pápa minden felelőst arra buzdított, hogy fáradhatatlanul tevékenykedjenek a mindenkit bevonó párbeszéd érdekében, keresve a nemzet javát szolgáló egyetértést. Kérte, hogy a nemzetközi közösség továbbra is kísérje el Dél-Szudánt a nemzeti kiengesztelődés, megbékélés útján. A pápa arra kérte a híveket, hogy vele együtt imádkozzanak el egy üdvözlégyet ezért a számára különösen kedves országért.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News/ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Ferenc pápa Dél-Szudán politikai és vallási vezetővel 2019. április 11-én