Ferenc pápa egészségi állapota fokozatosan javul

Ferenc pápa – 2023. március 30., csütörtök | 13:04

Ferenc pápánál március 29-én, szerda délután a római Gemelli klinikán légúti fertőzést állapítottak meg, amely néhány napos kórházi kezelést igényel. Állapota javul, kezelése folytatódik – adta hírül a Szentszék sajtószolgálata március 30-án kora délután.

Március 29-én a Szentatya a szokásnak megfelelően megtartotta a szerdai általános kihallgatást a Szent Péter téren, de azt követően kórházba került. A Szentszék sajtóközleményben tudatta: „Az elmúlt napokban Ferenc pápa légzési nehézségekre panaszkodott, és ma délután bement a Gemelli klinikára, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt. Ennek eredményeként légúti fertőzést mutattak ki (kizárták a Covid-19-fertőzést), amely néhány napos kórházi gyógykezelést igényel. Ferenc pápát meghatotta a sok üzenet, amelyet kapott, és köszönetét fejezi ki a közelségért és az imákért.”

Másnap, március 30-án Matteo Bruni, a szentszéki sajtószolgálat igazgatója újabb közleményt adott ki: „Őszentsége Ferenc pápa kipihente magát az éjszaka folyamán. Klinikai állapota fokozatosan javul, és a számára kijelölt kezelés folytatódik. Ma reggeli után elolvasott néhány napilapot és dolgozni kezdett. Ebéd előtt átment magánapartmanjának kis kápolnájába, ahol imádkozva elidőzött és részesült az Eucharisztiában.”

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Avvenire

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria