Ferenc pápa egy szebb világ építésére buzdította az olasz fiatalokat

Ferenc pápa – 2019. május 23., csütörtök | 17:03

Május 23-án tartják Olaszországban a törvényesség napját a maffia által meggyilkolt bírók emlékére. A Szentatya az olasz államtanács elnökéhez címzett üzenettel az olasz iskolák diákjaihoz fordult, hogy alakítsanak ki szebb és élhetőbb városokat.

Ferenc pápa a maffia által meggyilkolt Boldog Pino Puglisi házában

A szervezett bűnözés ellen, a törvényesség előmozdítására meghirdetett nap alkalmából Ferenc pápa üzenetet küldött a diákoknak Filippo Patroni Griffinek, az államtanács elnökének címzett levelében. A közöny, amely tönkreteszi a kapcsolatokat, úgy győzhető le, ha közel állunk az emberekhez, főleg a rászorulókhoz. A nagylelkűség és a gyöngédség szabjon gátat a megvetésnek és a cinizmusnak, ami megalázza azokat, akiket az élet meggyötört. A kitaszítottak, főleg, ha veletek egykorú fiatalok – írja a pápa –, találjanak befogadó kikötőre szabad és nyitott szívetekben. Ezt Jézus evangéliuma kéri tőletek.

Ferenc pápa itt utalt a Christus vivit kezdetű apostoli buzdítására, amelyet nemrég tett közzé, és a fiataloknak szól. Az, akit Krisztus megérint, fiatal lesz, új ember, megtelik élettel. A fiatalok járjanak a befogadás és a törvényesség útján az igazságosságért, amelyet az olasz alkotmány alapelvei is megfogalmaznak. „Álmodjatok tovább mindarról, ami által szebbé és élhetőbbé tehetitek közös otthonunkat” – zárja üzenetét a pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria