Ferenc pápa a francia fiatalokhoz: Tanúskodjatok az evangélium öröméről

Ferenc pápa – 2019. április 26., péntek | 18:51

Ferenc pápa április 25-én, csütörtökön fogadta a franciaországi Aire et Dax egyházmegye száz fiatalját, akik püspökükkel érkeztek Rómába.

A zarándoklat alkalmat ad számotokra, hogy megújítsátok a hit ajándékát Rómában, az apostolok és tanúságtevők közelében, akik között fiatalok is voltak, és vállalták a vértanúságot is, mert hűségesek akartak maradni Jézus Krisztushoz – mondta a francia fiataloknak a Szentatya. – Ez nagyon fontos szempont, mert sokan azt gondolják, hogy ma nehezebb kereszténynek lenni és megélni a Krisztusba vetett hitet. A jelenlegi helyzet nem könnyű, az Egyház tagjai által elkövetett visszaélések fájdalmas s összetett kérdése miatt sem. Ma nem nehezebb a helyzet, mint az Egyház más korszakaiban, csak más – hangsúlyozta a pápa.

Ezután arra ösztönözte a fiatalokat, hogy a római zarándoklatot használják fel annak felfedezésére, hogy „az Egyház kétezer éve halad előre, osztozva az emberek örömében és reményeiben, szomorúságában és aggodalmaiban. Úgy halad, ahogy tud, és nem fordul esztétikai beavatkozásokhoz” (Christus vivit, 101).

Rátok tekintve felismerem az Úr Jézus művét, aki nem hagyja el Egyházát. A fiatalság lelkesedésének, tehetségének köszönhetően az Egyház megújul és megfiatalodik hosszú történetének különböző fázisaiban – fogalmazott Ferenc pápa, majd arra hívta a fiatalokat, hogy maradjanak egységben az Úr Jézussal az Isten szava meghallgatása, a szentségek gyakorlása, a testvéri élet és a mások szolgálata által.

Gyökerezzetek Isten szeretetében, hogy ahol éltek, szeressék az Egyházat! Engedjétek, hogy a Szentlélek átalakítson és megújítson benneteket! Ezáltal vigyétek el Krisztust minden környezetbe, tegyetek tanúságot az evangélium öröméről és fiatalságáról! – buzdította a francia fiatalokat a pápa; Páli Szent Vince példáját állította eléjük, aki régiójukból származik.

 

Legyetek mindig hídépítők az emberek között, keressétek a találkozás és a párbeszéd kultúráját, hogy hozzá tudjatok járulni a hiteles emberi testvériség eljöveteléhez! Fordítsatok figyelmet a kicsinyekre és a szegényekre, mert ezáltal csillagot gyújthattok a próbatételeknek kitett emberek éjszakájában! Számítok rátok! Az Egyháznak szüksége van lendületetekre, megérzéseitekre és hitetekre! – hangsúlyozta a fiatalokhoz intézett beszéde végén Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria