Ferenc pápa gépe földet ért Bukarestben

Ferenc pápa – 2019. május 31., péntek | 11:45

Ferenc pápa május 31-én helyi idő szerint fél 12 (magyar idő szerint fél 11) körül megérkezett Bukarestbe, ahol a repülőtéren fogadta őt Klaus Johannis államelnök.

Az egyházfő a Cotroceni palotában további állami köztisztviselőkkel és egyházi elöljárókkal találkozik.

Az utazás során a négy erdélyi egyházmegye tudósítója, Micaci Cristian is szót váltott a Szentatyával.

Mielőtt személyesen beszélt volna az újságírókkal, a vele utazóknak azt mondta Ferenc pápa, hogy a látogatás ideje alatt végig rossz időt jósolnak a szakemberek, de reméli, hogy ezúttal is ugyanaz fog történni, mint a bulgáriai látogatása során, amikor ugyancsak rossz időt jósoltak, mégis elfogadhatóvá váltak a körülmények, és sikeres volt az apostoli út. Ezután végigjárta a gépet, és az egyes újságírókkal szóba elegyedett, mindenkivel kezet fogott; volt, aki ajándékkal készült a találkozásra.

Micaci Cristian a Szentatyának egy nagyváradi egyházmegyéről szóló kiadványt adott át, és közvetítette az itthoniak üdvözletét is.

„Elmondtam neki, hogy nagyon várják, várjuk már otthon, különösen Csíksomlyón” – mondta el Micaci Cristian. A Szentatya válaszul megköszönte a tudósítói munkát.

A pápa mindig, amikor apostoli útra indul, üzenetet intéz az olasz államelnökhöz és Olaszország lakóihoz, köszöntve őket indulása előtt, illetve amikor bizonyos országok felett halad át, ezeknek az államoknak a lakóit, vezetőit is köszönti távirat formájában a repülőgépről. Így ma Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Szerbia és Bulgária államelnöke kapott ilyen pápai köszöntőt.

„Ferenc pápa barátságossága, mosolya minden izgatottságot felold, nagyon értékes pillanat a közelében lenni” – fogalmazott Micaci Cristian.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Micaci Cristian/Facebook; Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria