Ferenc pápa gyásztáviratot küldött a brazil Eusébio Oscar Scheid bíboros halálára

Ferenc pápa – 2021. január 15., péntek | 19:30

Eusébio Oscar Scheid bíboros, nyugalmazott Rio de Janeiró-i érsek január 13-án hunyt el. Ferenc pápa gyásztáviratot küldött a brazil főegyházmegye érsekének, Orani João Tempesta bíborosnak, melyben kifejezte részvétét.

Ferenc pápa buzgó és nagylelkű pásztornak nevezi az elhunyt bíborost, akinek püspöki mottója – „Isten jó” – kifejezi Isten jóságát az Egyház iránt, amelyről Eusébio Scheid bíboros tanúságot tett, amikor gondosan odafigyelve szolgálta Isten népét. A pápa röviden felidézi a főpásztor Brazíliában vállalt feladatait a florianópolisi és a São Sebastião-Rio de Janeiro-i főgyházmegyében. Ezután hálát ad Istennek az értékes ajándékért: a bíboros életéért és szolgálatáért, és imádkozik, hogy az Úr fogadja be az elhunytat örök boldogságába. A pápa végül a bíboros rokonaihoz és mindazokhoz fordul, akik gyászolják az elhunytat, és áldását adja rájuk.

A nyugalmazott érsek a koronavírus okozta tüdőgyulladással küzdött már hosszú ideje a Jacareí városbeli Szent Ferenc-kórházban. Eusébio Oscar Scheid tavaly ünnepelte gyémántmiséjét, és idén lett volna püspökké szentelésének 40. évfordulója. A bíboros többek között a családpasztoráció szakértője volt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria