Ferenc pápa imaszándéka februárban

Ferenc pápa – 2016. február 8., hétfő | 12:41

A Szentatya 2016 januárjától minden hónapban rövid videoüzenetben is megosztja, kommentálja imaszándékát.

Ferenc pápa imaszándéka januárban: „Hogy vigyázzunk a teremtésre mint ingyen kapott ajándékra: műveljük és őrizzük meg azt az eljövendő nemzedékeknek!”

A Szentatya videoüzenete magyarul:

„Hívők és nem hívők egyetértünk abban, hogy a föld közös örökség, és gyümölcseinek mindenki javát kell szolgálniuk.” (Laudato si’, 93) Ennek ellenére mégis mi történik a világban, ahol élünk! A szegények és a bolygó törékenysége közötti kapcsolat a gazdaság gyakorlásának és a fejlődésnek más módját kívánja meg egy új életstílus kialakításával.

Ezért olyan megtérésre van szükség, amely mindnyájunkat egyesít, hogy fölszabadítson minket a fogyasztás rabszolgaságából.

Ebben a hónapban egy különleges kéréssel fordulok hozzád: Hogy vigyázzunk a teremtésre mint ingyen kapott ajándékra: műveljük és őrizzük meg azt az eljövendő nemzedékeknek!

Gondozzuk közös otthonunkat!

Ferenc pápa imaszándékkal kapcsolatos havi videoüzeneteinek magyar nyelvű változatát Korponai Gábor jezsuita skolasztikus készíti el a magyar jezsuita rendtartomány megbízásából. További információk találhatók az Imaapostolság magyar Facebook-oldalán.

Forrás és videó: Imaapostolság

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria