Ferenc pápa jelenlétében tartja meg Cantalamessa bíboros adventi elmélkedéseit

Ferenc pápa – 2020. december 3., csütörtök | 18:11

A Pápai Ház szónoka, a nemrég bíborossá kreált Raniero Cantalamessa kapucinus szerzetes december 4-én, 11-én és 18-án tartja meg adventi elmélkedéseit Ferenc pápa és a Római Kúria tagjainak jelenlétében a következő témáról: „Taníts meg számba venni napjainkat, hogy eljussunk a szív bölcsességére!” (Zsolt 90,12)

December 4-én, pénteken reggel 9 órakor tartja meg első adventi elmélkedését Raniero Cantalamessa. A kapucinus szerzetes negyven éve prédikál a Vatikánban, mióta 1980. június 23-án Szent II. János Pál pápa kinevezte őt a Pápai Ház szónokának. Már a harmadik egyházfőt szolgálja töretlen odaadással.

Nemrég így nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak:

Azzal, hogy egy olyan pápa, mint amilyen II. János Pál, Benedek és Ferenc is, időt talál arra, hogy meghallgasson egy szegény, egyszerű kapucinus atyát, példát ad az egész Egyháznak arról, mennyire nagyra tartják Isten szavát. Ebben az értelemben ők prédikálnak nekem.”

Az adventi elmélkedéseket hagyományosan az Apostoli Palota Redemptoris Mater-kápolnájában tartják. Most változott a helyszín: a járvány miatt – biztosítandó a megfelelő távolságot a résztvevők között – a VI. Pál teremben hangzanak el az előadások. Meghívást kaptak a bíborosok, érsekek, püspökök, a Pápai Család prelátusai, a Római Kúria és a római vikariátus alkalmazottai, továbbá a római legfőbb szerzetesi elöljárók, illetve a szerzetesrendek vatikáni képviselői.

A három adventi elmélkedés témáját a 90. zsoltár alapján választotta Cantalamessa bíboros:

Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!” (Zsolt 90,12).

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria