Ferenc pápa jól reagált a műtétre, már magához tért az altatásból

Ferenc pápa – 2023. június 7., szerda | 20:44

Matteo Bruni, a szentszéki sajtóközpont igazgatója június 7-én bejelentette, hogy a Gemelli-klinikán a kora délutáni órákban elvégezték a Szentatyán a tervezett műtétet, amelyet Sergio Alfieri professzor hajtott végre, más orvosok – Valeria Papa, Roberta Menghi, Antonio Tortorelli és Giuseppe Quero – segédletével.

Az altatást Massimo Antonelli végezte. Teresa Sacco, Paola Aceto, Maurizio Soave és Giuseppina Annetta asszisztált az érrendszeri hozzáférés behelyezésénél. A műtőben jelen voltak továbbá Giovanni Battista Doglietto és Luigi Carbone orvosok is.

„Ma délután a Gemelli-klinikán a Szentatya átesett a tervezett műtéten, amelyet egy hasfali sérv (laparocele) miatt végeztek el az elmúlt években végzett korábbi laparotómiás műtétek hegén” – tájékoztatta a Szentszéket Sergio Alfieri professzor. – A sérv elzáródást és több hónapja tartó visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó tüneteket okozott a Szentatyának. A műtét során talált összenövéseket, amelyek a tüneteket okozták, az érintett bélszakasz eltávolításával oldották fel. A sérvet hasfalplasztikai műtéttel, hálóbeültetés segítségével szüntették meg. „A műtét és az altatás szövődménymentesen zajlott. A Szentatya jól reagált a beavatkozásra” – tájékoztatott a műtétet végző orvos.

Ferenc pápa már magához tért az altatásból, és hálás azért, hogy az első pillanattól kezdve nagyon sokan biztosították üzenetben közelségükről és imájukról.

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria