Ferenc pápa júliusi imaszándéka az idősekért

Ferenc pápa – 2022. július 4., hétfő | 13:02

Ferenc pápa áprilisi imaszándéka: Imádkozzunk az idősekért, akikben népük gyökerei és emlékezete válik láthatóvá; tapasztalatuk és bölcsességük segítse a fiatalabbakat, hogy reménnyel és felelősséggel tekintsenek a jövőre. Az ehhez kapcsolódó videoüzenetet június 30-án tették közzé.

Ferenc pápa videójában így fogalmaz: „Nem beszélhetünk a családról anélkül, hogy ne beszéljünk az idősek fontosságáról közöttünk. Soha nem voltunk ennyire sokan az emberiség történetében, de nem tudjuk, hogyan éljük meg ezt az új életszakaszt: az idősek számára sok segítségnyújtási projekt létezik, de kevés életterv. Mi, idősek, gyakran különösen érzékenyek vagyunk a törődésre, az elmélkedésre és a szeretetre. A gyengédség mesterei vagyunk, vagy azzá válhatunk. De még mennyire!

Ebben a háborúhoz szokott világban a gyengédség igazi forradalmára van szükségünk. Ebben nagy felelősségünk van az új generációk felé. Emlékezzünk: a nagyszülők és az idősek a kenyér, amely táplálja az életünket, ők egy nép rejtett bölcsessége: ezért is jó ünnepelni őket, ezért hoztam létre egy nekik szentelt napot.

Imádkozzunk a gyengédség tanítóivá vált idősekért, hogy tapasztalatuk és bölcsességük segítse a legkisebbeket abban, hogy reménységgel és felelősséggel nézzenek a jövőbe!” – zárja üzenetét a júliusi imaszándékról Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria