Ferenc pápa júniusi imaszándéka a házasságra készülőkért

Ferenc pápa – 2021. június 5., szombat | 13:02

Ferenc pápa júniusi imaszándéka: Imádkozzunk a fiatalokért, akik keresztény közösségek támogatásával készülnek a házasságra, hogy növekedjenek a nagylelkű, hűséges és türelmes szeretetben. Az erről szóló videoüzenetet június 1-jén tették közzé.

Igaz, amit egyesek mondanak, hogy a fiatalok nem akarnak házasságot kötni? Különösen ezekben a nehéz időkben… A házasság és az élet megosztása gyönyörű dolog – fogalmaz Ferenc pápa üzenetében. – Elkötelezettséget igénylő út, néha nehéz, néha konfliktusos is, de megéri kockáztatni. Ezen az egész életen át tartó utazáson a menyasszony és a vőlegény nincsenek egyedül: Jézus kíséri őket.

A házasság nem csupán „társadalmi” cselekedet: ez egy hivatás, amely a szívből fakad, és ez egy életre szóló tudatos döntés, amely megfelelő felkészülést igényel. Kérlek, ezt soha ne felejtsétek el!

Istennek van egy álma számunkra, a szeretet, és arra kér bennünket, hogy érezzük ezt magunkénak. Vállaljuk fel a szeretetet, ami Isten álma.

Imádkozzunk azokért a fiatalokért, akik a keresztény közösség támogatásával készülnek a házasságra: kérjük, hogy növekedjenek a szeretetben nagylelkűen, hűségesen és türelemmel, mert a szeretethez sok türelemre van szükség. De így is megéri ám! – zárja júniusi imaszándékáról szóló üzenetét Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria