Ferenc pápa köszönőlevele a Gemelli-klinikának

Ferenc pápa – 2021. július 19., hétfő | 15:54

A pápa levelet írt Carlo Fratta Pasininek, a Gemelli Egyetemi Kórház Alapítvány elnökének. Köszönetet mond a kezelésért és azért, amit a klinikán tapasztalt: az orvosok és az ápolók odafigyelnek a betegekre, vigaszt és reményt nyújtanak nekik a próbatétel idején.

A Szentatya szívből jövő köszönetét fejezi ki levelében a Gemelli-klinika nagy családjának a szívélyes gondoskodásért és testvéri fogadtatásért, amelyet a kórházi kezelés alatt kapott. A pápa múlt héten kedden hagyta el a kórházat, miután lezárultak a július 4-i vastagbélműtét utáni kezelések és rehabilitáció.

Családban, otthon éreztem magam – írja hálásan az Agostino Gemelli Egyetemi Kórház Alapítvány elnökének, Carlo Fratta Pasininek címzett levelében Ferenc pápa. – Személyesen tapasztalhattam meg, milyen alapvető az egészség szolgálatában az emberi érzékenység és a tudományos szakértelem. Most sok arcot, történetet és szenvedő embert hordozok a szívemben. A Gemelli-kórház tényleg egy kisváros Rómában, ahová mindennap ezrek érkeznek, várakozásikkal és aggodalmaikkal. Az, amit valamennyien folytattok, nem csupán egy kényes és nehéz munka. Irgalmas cselekedet, ami a betegeken keresztül kapcsolatba lép Jézus sebesült testével.

A műtét utáni lábadozás napjaiban Ferenc pápa maga is megtapasztalhatta mindazt, amire már sok ízben emlékeztetett: amikor az ember egészségéről van szó, a betegségen túlmenően alapvető a személy elfogadása és megértése.

Levelében a Gemelli-klinikán tapasztalt bánásmódról megállapítja: „A test gyógyításán túl a szívet is gyógyítják, az ember teljes és odafigyelő gondozásán keresztül, ami képes vigaszt és reményt nyújtani a próbatétel idején. Hálás vagyok, hogy ezt láttam, magamban őrzöm, és elviszem az Úrhoz.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria