Ferenc pápa részvétét fejezte ki a közel 300 áldozatot követelő indiai vonatszerencsétlenség kapcsán

Ferenc pápa – 2023. június 5., hétfő | 16:23

A Szentatya táviratában őszinte részvétét fejezte ki és imáit ajánlotta fel az indiai Odisha államban május 2-án történt vasúti szerencsétlenségben megsérültekért, meghaltakért és hozzátartozóikért. India történetében ez volt a legsúlyosabb vasúti szerencsétlenség, melynek során három vonat ütközött össze: közel háromszázan meghaltak és mintegy kilencszázan megsérültek.

Ferenc pápa május 3-án, szombaton Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával ellátott részvéttáviratot küldött Leopoldo Girelli érseknek, India apostoli nunciusának, melyben lelki közelségéről biztosította mindazokat, akiket a tragédia sújtott, az elhunytakat pedig a Mindenható irgalmába ajánlotta. Továbbá részvétét fejezte ki a halottaikat gyászoló családoknak; imádkozik a számos sérültért és a mentési munkálatokban részt vevő személyzetért – számukra a bátorság és vigasztalás isteni ajándékát kéri.

A mentőalakulatokat a baleset helyszínén megrázó látvány fogadta: vasúti kocsik egymásra borulva, miközben a mentőautók szirénázása mellett próbálták kimenteni a tragédiát túlélő utasokat.

A vasúti szerencsétlenség India Odisha államában történt péntek este 19 óra 20 perc körül. Eredetileg egy személyvonat siklott ki, mely aztán két másik szerelvénnyel, egy személy- és egy tehervonattal ütközött. Az indiai kormány alapos vizsgálatot hirdetett az eset okainak felderítésére. Narendra Modi miniszterelnök minden lehetséges segítséget megígért, egyúttal kifejezte részvétét.

A szomorú eset kapcsán különböző sajtóforrások arra hívták fel a figyelmet, hogy Indiában számtalan tragédiát okoznak a vasúti balesetek, a hatalmas vasúthálózat működtetésében pedig jelentős problémákat okoz az infrastruktúra elöregedése és a nem megfelelő karbantartás.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria