Ferenc pápa részvétét fejezte ki a tragikus madridi gázrobbanás után

Ferenc pápa – 2021. január 21., csütörtök | 21:36

Ferenc pápa gyásztáviratot küldött Osoro Sierra bíborosnak, madridi érseknek, miután értesült a január 20-án bekövetkezett tragédiáról. Imádkozik a gázrobbanás áldozataiért és a sérültekért, az Úr irgalmába ajánlja őket. Közelségéről és szeretetéről biztosítja a szeretett spanyol népet.

Miután értesült a gázrobbanásról, mely négy ember életét követelte és 11 embert megsebesített, a Szentatya az államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával részvéttáviratot küldött Madrid főpásztorának. Soraival szeretné eljuttatni a bíboroshoz, a papsághoz és a szeretett spanyol nép minden gyermekéhez lelki közelségét és szeretetét ezekben a nehéz pillanatokban. A pápa az Úrhoz fohászkodik, és irgalmába ajánlja az elhunytakat, a sebesülteket és hozzátartozóikat. Az Almudenai Miasszonyunk anyai közbenjárását kérve vigasztaló apostoli áldását küldi nekik a Feltámadt Úrba vetett keresztény remény jeleként.

Január 20-án, szerdán Madrid belvárosában gázrobbanás következtében összedőlt a Palomai Szűzanya-plébániához tartozó épület. Négy ember meghalt. Az egyik áldozat egy 36 éves pap, aki az Egyház tulajdonában lévő ingatlan elromlott kazánjának javításánál segédkezett a szerelőnek, aki szintén életét vesztette. Egy helyi kereskedelmi televízió értesülése szerint az első feltételezésekkel ellentétben a robbanást egy szivárgó gázcső okozta. A belváros sűrűn lakott, szűk utcáiról ismert La Latina negyedében található épület felső emeletei, oldalfalai leomlottak a robbanás erejétől, csupaszon hagyva a ház szerkezetét. A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg.

Forrás: Vatikáni Rádió, MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria