Ferenc pápa Twitter-üzenetei február 2-án

Ferenc pápa – 2023. február 2., csütörtök | 17:02

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Isten a kezetekbe helyezte az élet ajándékát. A te kezedből születik a holnap, a te kezedből fakadhat a béke, amelyre oly nagy szükség van ebben az országban (ti. a Kongói Demokratikus Köztársaságban – a szerk.). Szeretnék ajánlani nektek néhány „hozzávalót” a jövőhöz: ötöt, hogy kezetek ujjai emlékeztessenek rá. 

*

A hüvelykujj, amely az ujjak közül a legközelebb van a szívhez, az imádság megfelelője; ez segíti az élet lüktetését. Tárd a kezedet mindennap Isten felé, hogy dicsérd és áldjad őt. Kiálts hozzá, feltárva előtte szíved reményeit.

*

A mutatóujj, amellyel ráirányítjuk mások figyelmét valamire, a közösségre utal. Senki és semmi nem pótolhatja az együttlét erejét, a szemek fényét, az osztozás örömét!

*

A középső ujj, amely kiemelkedik a többi ujj közül, valami nélkülözhetetlenre, az őszinteségre emlékeztet minket. Őszintének lenni azt jelenti, hogy nem engedjük, hogy a korrupció csapdájába essünk.

*

A gyűrűsujj a jegygyűrű hordozója. A negyedik ujj egyben a leggyengébb: arra emlékeztet, hogy az élet nagy céljai – köztük mindenekelőtt a szeretet – gyengeségekkel, fáradsággal és nehézségekkel járnak. Ami erőt ad, hogy továbbmenjünk, az a megbocsátás.

*

Az utolsó ujj a legkisebb, ám éppen az, hogy kicsinnyé tesszük magunkat, vonzza Istent. Aki szolgál, kicsinnyé teszi önmagát.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria