Fogadalomtételt ünnepeltek a domonkos nővérek Kőszegen

Megszentelt élet – 2020. augusztus 6., csütörtök | 19:37

Székely János szombathelyi megyéspüspök vezette a szertartást augusztus 6-án, melynek keretében a noviciátusi idő befejeztével Eszter, Jácinta és Johanna nővér ideiglenes fogadalmat tettek.

Az evangéliumi tanácsokra (szegénység, tisztaság, engedelmesség) az elöljáró kezébe tett engedelmességi fogadalom a szerzetesi életben való első elköteleződés. A szertartás során a nővérek megkapták a kongregáció reguláját és konstitúcióit mint „a lelki szépség tükrét”, amelyhez életüket ezentúl igazítják.

Az elöljáró a következő szavak kíséretében nyújtotta át nekik a fogadalmi keresztet: „Isten őrizzen meg attól, leányom, hogy mással dicsekedjél, mint az Úr Jézus Krisztus keresztjével, mert ha Krisztussal együtt akarsz lenni az örök dicsőségben, az Ő keresztjében is részesedned kell.”

A fogadalom letétele után a nővérek az elköteleződés jeleként fehér fátylukat feketére cserélték. A fogadalommal vállalták a szerzetesi életforma minden kötelezettségét.

Ezt a fogadalmat négy éven keresztül évente megújítják. Ez idő alatt folytatják tanulmányaikat, részt vesznek az apostoli munkában, egyre mélyebben élik meg a domonkos hivatást, és felkészülnek az örökfogadalomra.

A szertartás keretében ketten, Rita és Bernadett nővér megújították fogadalmukat. 

Szentbeszédében Székely János kiemelte, a szerzetes azt hirdeti a világban, hogy Isten valóság. Isten létezik, és csak az Isten képes betölteni teljesen az ember szívét. Örömhír a világnak, hogy vannak olyan emberek, ragyogó életek, akik Isten szépségét keresik és élik.

A főpásztor szentbeszéde meghallgatható ITT.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria