Folytatódik az „Együtt a babákért” program az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

Hazai – 2023. március 24., péntek | 17:28

Idén is megvalósul az „Együtt a babákért” adományozási program az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a Szent Erzsébet Karitász Központ közreműködésével. A budapest-pestszenterzsébeti főplébánia közösségi háza adott otthont március 14-én a karitászközpont hagyományos pelenkasegély-programja megnyitásának.

Káposztás Gyöngyike szociális munkatárs arról számolt be, hogy immár tizenkettedik éve juttatják el a főegyházmegyében a nehezebb szociális helyzetben élő családoknak – a DM drogéria és a Katolikus Karitász együttműködésében – a pelenkaadományokat. A nyitóeseményt évente más helyszínen rendezik, ezáltal több helyi karitászcsoportnak adva lehetőséget a bemutatkozásra.

A rendezvényen Csorba Gábor karitászigazgató, állandó diakónus, Márton Andrea szakmai irodavezető és Farkas Zsolt pestszenterzsébeti karitászvezető köszöntötte a családokat.

A rászoruló családok a pelenkaadomány mellett átvehették a karitász meglepetésajándékait is, a higiéniai és babaápolási termékeket tartalmazó csomagokat.

„Ezek az adományátadó ünnepségek felejthetetlen élmények számunkra: jó látni a szülők örömét. De ezek a személyes találkozások még több lehetőséget adnak az egyéb szociális problémáik megismerésére is” – fogalmazott Káposztás Gyöngyike szociális munkatárs.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria