Már megint elhagytál valamit? Fordulj Szent Antalhoz!

Nézőpont – 2018. június 13., szerda | 15:43

Elveszíteni vagy nem találni valamit az egyik legbosszantóbb velejárója az emberi létnek – különösen akkor, amikor éppen arra a tárgyra van szükséged. Nem találod a lakáskulcsot, az új bankkártyád PIN-kódját, az aktuális telefonszámla csekkjét? Jó hírünk van, Szent Antal tudja, merre keresd.

Az Egyház egyik legnépszerűbb szentjét, Páduai Szent Antalt az elveszett tárgyak védőszentjének is nevezik. Mindez egy legendára vezethető vissza: amikor egy novícius elcsente a szent zsoltároskönyvét, Szent Antal nem tétovázott, Istent kérte, hogy kerüljön elő az elveszett könyv. A novícius bocsánatot kért, és visszaadta a könyvet.

Az évszázadok során számtalan ember fordult Szent Antalhoz, és számtalan alkalommal kerültek elő az elveszett tárgyak. A szent közbenjárásának kérése természetesen nem garantálja a teljes sikert, de aki hittel és nyitott szívvel imádkozik Szent Antal közbenjárásáért, annak Isten mindig meghallgatja a kérését.

Íme egy ima, melyet elveszett tárgyak keresésének esetén ajánlunk:

Szent Antal, Jézus tökéletes követője, aki megkaptad Istentől annak kegyelmét, hogy előkerítsd az elveszett dolgokat, kérlek, segíts, hogy megtaláljam [a tárgyat], amit elvesztettem. Segíts, hogy újra megleljem azt a lelki békét és nyugalmat, melynek elvesztése jobban megsebzett, mint anyagi veszteségem. Kegyességedért arra kérlek még, hadd maradjak mindig Isten igazi jóságának birtokában: inkább veszítsek el tárgyakat, mint Istent, az én legfőbb javamat. Segíts, hogy sose szenvedjem a legnagyobb kincs: Isten és az örök élet hiányát. Ámen.

Forrás és fotó: Aleteia

Magyar Kurír
(bzs)

Kapcsolódó fotógaléria