Georg Ratzinger a jó halál kegyelméért imádkozik fivére és önmaga számára

Kitekintő – 2018. február 15., csütörtök | 14:10

XVI. Benedek emeritus pápa bátyja, Georg Ratzinger fivére egészségi állapotáról és kapcsolattartásukról nyilatkozott február 14-én a Neue Post német hetilapnak.

Öt évvel XVI. Benedek pápa péteri székből való visszavonulása után testvére, a 94 éves Georg Ratzinger a Neue Post német hetilapnak február 14-én adott interjúban elmondta: fivére, az emeritus pápa egyre többször kényszerül kerekesszékbe. „Félő, hogy a bénulás egyszer csak eléri a szívet; és akkor nagyon hamar bekövetkezik a halál” – fogalmazott a regensburgi székesegyház hajdani karnagya. „Mindennap imádkozom a jó halál kegyelméért – önmagam és testvérem számára. Mindkettőnknek. Ezt áhítjuk mind a ketten.”

Nap mint nap beszélnek telefonon, és mindent megosztanak egymással – derül ki Georg Ratzinger nyilatkozatából. „Nagy ajándék ez számunkra. Így egyikünk sem magányos.” Az emeritus pápa bátyja kifejezte reményét, hogy még egyszer elutazhat Rómába, hogy felköszöntse testvérét 91. születésnapja alkalmából. „Ha Isten is úgy akarja, április 8-án újra láthatjuk egymást. De ez még nagyon messze van. Ki tudja, mi minden történik velünk addig.”

* * *

Váratlan lemondása, 2013. február 11. óta XVI. Benedek pápa visszavonultan él a Vatikáni Kertekben található Mater Ecclesiae-kolostor rejtekében. A közelmúltban az olasz Corriere della Sera napilapnak kézzel írt levelében a következőképpen fogalmazott a nyugalmazott pápa: „Lassan fogyatkozik a fizikai erőm. Bensőmben zarándokúton vagyok hazafelé.”

Forrás: Vatican News; KNA

Fotó: News.va, Katholisch.de

Magyar Kurír
(gj)

Kapcsolódó fotógaléria