Hagyományteremtő családi nap a Kovászna megyei Lemhényben – KÉPRIPORT

Külhoni – 2021. augusztus 3., kedd | 9:55

Gyermek- és családi napot tartottak a lemhényi Szent Mihály-plébánián azzal a céllal, hogy ráirányítsák a szűkebb és tágabb közösség figyelmét a család intézményének fontosságára; hangsúlyozzák a társadalom legkisebb sejtjének közösségformáló erejét. A rendezvény annyira sikeres volt, hogy a szervezők szeretnének a hasonló közösségi programokból hagyományt teremteni.

A lemhényi katolikus templom és plébánia udvara július 31-én, szombaton adott helyet a rendezvénynek, amelyet az egyház több helyi szervezettel közösen valósított meg.

A program a szentáldozásról szóló előadással kezdődött, amelyen a gyerekek mellett a szüleik is részt vettek.

Hölgyes Pál Zsolt helyi plébános a Szent Családról mint iránymutatóról és példaképről beszélt, hangsúlyozva a családtagok „hétköznapi”, követhető és fontos tulajdonságait: például Mária alázatosságát, József szerénységét, valamint a gyermek Jézus szeretetét.

Egy hétgyerekes házaspár a nagycsaládos élet gyönyörű pillanatairól beszélt; egy háromgyerekes édesanya is betekintést nyújtott a család mindennapjaiba.

A gyermek- és családnap résztvevői, kicsik és nagyok nemcsak a szellemiekben gazdagodhattak; számos program a közösen eltöltött szabadidő ellazító hatását is szolgálta.

Együtt készítettek „szeretetbefőttet”; de volt nagycsaládi papucsban versenyzés, kötélhúzás, gólyalábon járás, lovaglás is.

Szöveg: Dénes Gabriella

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria