Három és félezer kilométernyi segítség vírusjárvány idején

Hazai – 2020. július 14., kedd | 16:42

A Győri Egyházmegyei Karitász a FORD KKE Kft. jóvoltából, a Nemzeti Humanitárius Tanács és a Katolikus Karitász közreműködésével egy új állapotú Ford Mondeo Hybrid kombi típusú személygépkocsit kapott használatra a tavasz folyamán, ami jelentősen megkönnyítette a szervezet segítő munkáját.

A 2020 márciusában Magyarországra is megérkező koronavírus-járvány különleges kihívás elé állította a segélyszervezeteket.

A Győri Egyházmegyei Karitász a FORD KKE Kft. jóvoltából, a Nemzeti Humanitárius Tanács és a Katolikus Karitász közreműködésével egy új állapotú Ford Mondeo Hybrid kombi típusú személygépkocsit kapott használatra a tavasz folyamán: a járvány miatt nehezen mozduló rászorulók érdekében több helyi önkéntes csoportnak is e gépkocsi segítségével szállítottak tartós élelmiszert, szájmaszkalapanyagot és egyéb eszközöket a Győri Egyházmegye területén.

A járművel – mely a járvány első hullámának elmúltával visszakerült a forgalmazó kötelékébe – összesen 3419 kilométernyi utat tettek meg a szolgáló szeretet jegyében.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász, Kállai Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria