Három kontinens hét országa – Farsangi jelmezbált rendeztek a budapesti Reménység iskolában

Kishírek – 2024. február 9., péntek | 14:50

Felsős farsangi jelmezbált rendeztek február 2-án a XIX. kerületi Reménység Katolikus Általános Iskola és Óvodában. A programot az iskolai diákönkormányzat (DÖK) szervezte, az osztályok egy-egy adott nemzethez illő jelmezekbe öltöztek, valamint kulturális műsort adtak elő.

A kispesti Reménység iskola hagyományos felsős farsangi jelmezbáljának tematikája az idei évben a nemzetek, az esemény mottója pedig a Teremtés könyvéből származó idézet volt: „Népek szolgáljanak neked és nemzetek hódoljanak előtted…” (Ter 27,29)

Az osztályok hetek óta lázasan készültek, készítették a jelmezeket, állították össze a koreográfiát az osztályfőnökök és helyetteseik segítségével. A nemzetek kiválasztása az osztályok DÖK-képviselői által előzetesen szervezett kihúzással dőlt el, így végül három kontinens hét országának (Kanada, Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország, Svédország, Japán és Olaszország) kultúrája elevenedett meg a farsangi bálon előadott műsorok során. A színvonalas produkciókat a három főből álló zsűri, Géczy Árpád az iskola igazgatója, Sulyok Józsefné pedagógiai asszisztens és Alpek Gergely, a budapest-kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia diakónusa látta el.

Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, és ezt most nem az ilyen eseményeken talán gyakran elhangzó közhely mondatja velem – kezdte Géczy Árpád iskolaigazgató az eredményhirdetést, amelyet valamilyen formában mindenki megfogalmazott a jelmezbál végén. A legjobbnak ítélt produkciónak végül az 5.a osztály által bemutatott Egyesült Királyságot találta a zsűri, ők kapták az iskolavezetés által felajánlott epres tortát. A program ezt követően az osztályok közötti játékos vetélkedővel folytatódott, ahol a diákok a rátermettségüket és az ügyességüket tették próbára különféle – jellemzően kooperatív, együttműködést igénylő – feladatokban.

A tanítási napot egy zenés táncest zárta, ahol a talpalávaló Tarjányi Béla tanító bácsi, az iskola hitéleti munkaközösségének a vezetője szolgáltatta.

Azt hiszem, mindenki nagyon jól érezte magát, nehezen tudnám szóban visszaadni a délután hangulatát. Ide kell járnod, hogy elhidd – fogalmazta meg az érzéseit Berke Amina, az iskola diákönkormányzatának az elnöke.

Szöveg: Kürti Zoltán, az iskola diákönkormányzatának munkáját segítő pedagógus

Fotó: Béli Balázs

Forrás: Reménység Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria