Hatezer rózsafüzért ajándékozott Ferenc pápa a névnapja alkalmából

Ferenc pápa – 2019. április 23., kedd | 18:49

Az ajándékot Konrad Krajewski bíboros, a pápa jótékonysági hivatalának vezetője adta át a diákoknak, akiknek április 23-án, kedden, Szent György napján Mario Delpini milánói érsek szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában.

A hatezer diák részvételével zajló római zarándoklatra egy kateketikai program keretében került sor. A milánói fiatalok holnap, a szerdai általános kihallgatás során találkoznak Ferenc pápával is. A Szentatya Krajewski bíboroson keresztül azt kérte tőlük, hogy bízzák magukat a rózsafüzér rendszeres imádságával a Szűzanyára, akihez május hónapban az egész Katolikus Egyház fohászkodik. A rózsafüzérek az idei panamai ifjúsági világtalálkozóra készültek szentföldi olajfák felhasználásával. A jeruzsálemi karitász szegényeknek, fogvatartottak családjainak és menekülteknek adott ezzel munkát tizenegy kézműves műhelyben.

A római Termini pályaudvaron működő karitászkonyhát látogató szegényeknek egy 20 kilogrammos húsvéti csokitojást ajándékozott a pápa. Ezt az ajándékot szintén Krajewski érsek és munkatársai vitték el a nélkülözőknek.

Ferenc pápa szülei – José Mario Bergoglio és Regina María Sívori – Argentínában kötöttek házasságot, és elsőszülött gyermeküket, aki 1936. december 17-én született, György, azaz Jorge névre keresztelték. 

Szent György (271 körül – 303. április 23.) a római impérium katonájaként teljesített szolgálatot, és Diocletianus császár uralkodása alatt szenvedett vértanúságot. Az egész kereszténység Keleten és Nyugaton egyaránt szentként tiszteli. Egyike a leghíresebb katonaszenteknek. Leginkább a sárkányt legyőző lovag képében ábrázolják, és számos ország és város védőszentjeként is tisztelik. Egyike a tizennégy segítőszentnek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria