Herczegh Anita részt vett a Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi iskolájának ballagásán

Hazai – 2015. június 30., kedd | 9:02

A Heves megyei Tarnabod község Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott iskolájában tizennégy nyolcadikos diák ballagott június 19-én. Az ünnepségen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége – tájékoztat a szeretetszolgálat honlapja.


Tarnabod ma már példaértékű település, iskolája pedig jelkép: rövid idő alatt, amióta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) átvette, nagyon szép eredményeket ért el – jelentette ki Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete az MTI tudósítójának a Heves megyei település általános iskolájának és óvodájának tanévzáró és ballagási ünnepségét követően.

A most végző nyolcadikosok kivétel nélkül továbbtanulnak. Ez egy ilyen hátrányos helyzetű településen, ahol a gyermekek maguk is halmozottan hátrányos helyzetűek, gyönyörű eredménynek számít – hangsúlyozta. Herczegh Anita úgy fogalmazott, hogy az intézmény több értelemben is szimbólum a település számára, mert a gyerekeket felnevelő iskola a falu jövőjének záloga, a gyerekeknek és az itt élőknek pedig a továbblépés lehetőségét kínálja. Mindez ugyanis iskola és tanulás nélkül nem lehetséges – mutatott rá. Hozzátette: a tervek szerint az itt szerzett tapasztalatokat más településeken is kamatoztatni fogják.


A tanévzáró résztvevőit Vecsei Miklós, az MMSZ alelnöke köszöntötte, egyben felidézte: immár tizenegy éve van jelen a településen a szeretetszolgálat. Maszlag Imre iskolaigazgató arról beszélt, hogy a szülők a legdrágább kincsüket, a gyermeküket bízzák az iskolára. Mint kiemelte: a bizonyítványba bekerülő jegyek hűen tükrözik a közösen elvégzett munka eredményét. Maszlag Imre felsorolta azokat, akik az éves teljesítményükért díjat kaptak. Közülük öten októberben Rómában pápai audiencián vehetnek majd részt.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria