Húsvéthétfőn mészárolták le egy keresztény család négy tagját Pakisztánban

Kitekintő – 2018. április 3., kedd | 3:32

Egy keresztény család négy tagját mészárolták le az utcán április 2-án, húsvéthétfőn a délnyugat-pakisztáni Kvettában, Beludzsisztán tartomány székvárosában. A helyi rendőrfőnök terrorcselekménynek minősítette a gyilkosságot.

A család riksán utazott rokonlátogatásra Kvetta többségében kereszténylakta negyedébe, amikor motorkerékpáron ülő fegyveresek feltartóztatták, és tüzet nyitottak rájuk. Egy nőt súlyos sérüléssel kórházba szállítottak, apja és három unokatestvére a helyszínen életét vesztette.

„Célzott támadásnak tűnik” – jelentette ki Moazzam Dzsah Anszari tartományi rendőrfőnök. „A vizsgálat első megállapításai szerint hitük miatt vették célba őket. Terrorcselekmény volt” – tette hozzá.

A mészárlás a legnagyobb keresztény ünnep, húsvét másnapján történt. Pakisztán 200 milliós, túlnyomó többségében szunnita muzulmán népességének 2 százaléka keresztény. A vallási ünnepeken Pakisztánban gyakoriak a keresztények és síita muzulmánok elleni támadások. Az elkövetők a tálibokkal, az al-Kaida és az Iszlám Állam iszlamista terrorszervezettel állnak kapcsolatban.

Decemberben, egy héttel karácsony előtt két öngyilkos merénylő hajtott végre robbantásos merényletet egy zsúfolásig megtelt keresztény templom ellen Pakisztán délnyugati részén. A merényletben legkevesebb tízen meghaltak, és legalább 56-an megsérültek. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

Forrás: MTI

Fotó: Aljazeera

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria