Romániai magyar anyanyelvű hitoktatók látogattak a Nagybecskereki Egyházmegyébe

2018. július 17. kedd 09:59

Magyar anyanyelvű hitoktatók látogattak a Nagybecskereki Egyházmegyébe július 11-én Romániából. A Bolyai Nyári Akadémia továbbképzésén a hittantanárok, akiket Martin Roos leköszönő temesvári megyéspüspök is elkísért, egy napot töltöttek a délvidéki egyházmegyében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont a Bolyai Nyári Akadémia négy romániai magyar katolikus egyházmegye hitoktatói részére szervezett nyári továbbképzésnek. A július 8. és 14. között zajló rendezvényen közel ötven pedagógus vett részt.

Nagybecskereken Német László SVD megyéspüspök fogadta a hitoktatókat, majd röviden bemutatta az egyházmegyét és beszélt a ministránsok közelgő római zarándoklatáról.

Tekintettel arra, hogy a Bánát híveinek életében fontos szerepet tölt be az egyházmegye első zsinata, Csiszár Klára pasztorálteológus, a zsinat teológiai tanácsadója a zsinati folyamatokról tartott rövid előadást.

A vendégek ajándékot hoztak kollégáik, a Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatói számára, melyet a hittantanárok augusztus végi találkozójukon kapnak majd meg.

A nap folytatásában a vendégek Csókán és Feketetón, Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök szülőfalujában és keresztelésének helyszínén tettek látogatást. A vértanúhalált halt püspök a Nagybecskereki Egyházmegye szülötte, de lelkipásztori tevékenységét a temesvári és a nagyváradi egyházmegyékben folytatta.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd
ader-janos-adventi-ebeden-fogadta-magyarorszagi-tortenelmi-egyhazak-vezetoit-92892
Áder János adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit

Áder János köztársasági elnök december 18-án, kedden a hagyományoknak megfelelően adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás mondott asztali áldást.

2018. december 18. kedd