Romániai magyar anyanyelvű hitoktatók látogattak a Nagybecskereki Egyházmegyébe

2018. július 17. , kedd | 9:59

Magyar anyanyelvű hitoktatók látogattak a Nagybecskereki Egyházmegyébe július 11-én Romániából. A Bolyai Nyári Akadémia továbbképzésén a hittantanárok, akiket Martin Roos leköszönő temesvári megyéspüspök is elkísért, egy napot töltöttek a délvidéki egyházmegyében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont a Bolyai Nyári Akadémia négy romániai magyar katolikus egyházmegye hitoktatói részére szervezett nyári továbbképzésnek. A július 8. és 14. között zajló rendezvényen közel ötven pedagógus vett részt.

Nagybecskereken Német László SVD megyéspüspök fogadta a hitoktatókat, majd röviden bemutatta az egyházmegyét és beszélt a ministránsok közelgő római zarándoklatáról.

Tekintettel arra, hogy a Bánát híveinek életében fontos szerepet tölt be az egyházmegye első zsinata, Csiszár Klára pasztorálteológus, a zsinat teológiai tanácsadója a zsinati folyamatokról tartott rövid előadást.

A vendégek ajándékot hoztak kollégáik, a Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatói számára, melyet a hittantanárok augusztus végi találkozójukon kapnak majd meg.

A nap folytatásában a vendégek Csókán és Feketetón, Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök szülőfalujában és keresztelésének helyszínén tettek látogatást. A vértanúhalált halt püspök a Nagybecskereki Egyházmegye szülötte, de lelkipásztori tevékenységét a temesvári és a nagyváradi egyházmegyékben folytatta.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáert adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19. , kedd
szent-jozsef-es-mai-apak-interju-asztalosne-elekes-szende-pszichologussal
Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

2019. március 19. , kedd