Hivatások napja Pécsett

2019. május 6., hétfő | 14:49

A Pécsi Egyházmegye pasztorális irodája és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola együtt rendezte meg április 30-án a hivatások napját, amelyen az érdeklődők az oktatáshoz, szociális gondoskodáshoz és a liturgikus szolgálathoz kapcsolódó hivatásokkal ismerkedhettek meg.

Az estet Nyúl Viktor pasztorális helynök nyitotta meg, majd Orova Csaba főiskolai tanársegéd tartotta meg előadását, amelyben személyiségünk rétegeiről nyerhettek szélesebb képet a résztvevők.

Nyúl Viktor, a pécsi teológiai főiskola docense, a szentírástudományi tanszék vezetője arról számolt be, hogyan ismerhetik fel Isten hívó szavát a fiatalok önmagukban.

Ezt követően a liturgikus szolgálatokról esett szó Asztalos Gábor állandódiakónus-jelölt és Fodor Gabriella egyházzenész közreműködésével.

Csonka Laura és Kósa Tibor a hitoktatás lelki hátteréről tartott kreatív előadást.

Az est végén Kiss Andrea, a pécsi Szent Lőrinc Gondozóotthon dolgozója és bohócdoktor, valamint Meiszter Erika, a Remény Háza – Domus Spei Nappali Melegedő munkatársa beszélt hivatásáról.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

16:19
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda