Holnap lesz Loretóban nyilvános, de most meglesheted a pápa fiatalokhoz szóló levelének kezdő sorait

Ferenc pápa – 2019. március 24., vasárnap | 11:01

Ferenc pápa holnap, március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepén, a loretói Mária-kegyhelyen bemutatott mise végén írja alá a fiataloknak szóló apostoli buzdítását. A levél „Vive Cristo, esperanza nuestra” („Él Krisztus, a mi reményünk”) szavakkal kezdődik. A buzdítás kezdősorait közreadjuk.

Így kezdődik a Ferenc pápa saját kézírásával írt rövid levél, amelyet maga a Szentatya fogalmazott a fiataloknak, és melyet hétfőn, Loretóban fog aláírni a délelőtti mise után.

1. Él Krisztus, a mi reményünk, ő e világ legszebb fiatalsága. Amit csak megérint, az fiatallá válik, megfiatalodik, megtelik élettel. Az első szavak tehát, amelyekkel minden keresztény fiatalhoz fordulni szeretnék, ezek: ő él, és azt akarja, hogy élő legyél!

2. Ő benned van, ő veled van, és sosem hagy el. Ha te eltávolodsz is, a Feltámadott ott van, vár rád, hogy újrakezd. Amikor úgy érzed, megöregedtél a szomorúság, a neheztelés, a félelem, a kétség, a frusztráció miatt…

A Szentatya a helyszínválasztás gesztusával Szűz Máriának kívánja ajánlani a dokumentumot, amely mintegy megpecsételi a püspöki szinódus munkáját, amelyet 2018. október 3-tól 28-ig tartottak a Vatikánban „a fiatalok, a hit és a hivatástisztázás” témakörében.

A buzdítás eredeti szövegét (és néhány idegen nyelvű változatát) a március 25-i aláírás után teszik közzé, és ahogyan a tanítóhivatali dokumentumoknál szokás, külön sajtótájékoztató keretében mutatják be, amelynek pontos időpontját és részletes programját a következő napokban fogja a Szentszék közzétenni.

Fordította: Tőzsér Endre SP

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria