Huszonöt éves az újudvari Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor

Hazai – 2018. július 26., csütörtök | 13:16

Negyedszázada ad otthont Újudvar a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábornak, melyre a jubileum alkalmából Ferenc pápa is áldását adta. A tábor népszerűsége töretlen – idén július 15–19-ig, a kicsik táborában több mint 160-an voltak; a nagyobbakéban, július 20–26-ig közel hetvenen vesznek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Énekléstől hangos a nagysátor a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Táborban. Ahogy minden évben, idén is a kicsik vették először birtokukba a tábort, amit hagyományosan az újudvari tévétorony szomszédságában állítanak fel.

„Amikor ez elkezdődött a rendszerváltás után, 1993-ban, még nem nagyon volt ez a műfaj, hiszen a régi rendszer amúgy is tiltotta az ilyen összejöveteleket. Az újdonság erejével hatott. Azóta már sok egyéb, kisebb-nagyobb tábor van, de a miénk megmaradt, hiszen Nagykanizsa szomszédságában – mind Nagykanizsáról, mind a környező zalai és egy-két somogyi településről – rátalálnak a fiatalok. Mert aki volt egyszer, az olyan élményekkel tér haza, hogy vagy visszatér, vagy szívesen ajánlja társainak is” – mondta Arányi Zoltán, Újudvar plébániai kormányzója, a tábor vezetője.

Az elmúlt 25 évben a közös imádságok és szentmisék mellett mindig változatos programokat és érdekes feladatokat kínáltak a szervezők. A folyamatos megújulásban nagy szerepe volt a tábort segítő, jószándékú embereknek.

„Talán az az idézet illik ide, hogy »a szeretet mindig találékonnyá tesz«. Akik idejönnek – bármilyen módon próbálva segíteni a tábor működését –, olyan nagy szeretettel érkeznek, hogy ebből mindig új ötletek származnak, és mindig új programokkal és meglepetésekkel tudunk szolgálni a gyerekeknek. Talán ez az, ami a legnagyobb titka a dolognak” – fogalmazott Gál Gábor szervező.

Forrás: kanizsaujsag.hu

Képek: Horváth Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria