Ideiglenes idősgondozást kínál a Caritas Catolica Nagyváradon a nyaralások idejére

2018. június 19. kedd 16:52

Új lehetőséget kínál a nagyváradi Caritas Catolica a családoknak, akik elutaznának, de nincs kire hagyniuk gondozást igénylő idős hozzátartozójukat. A nagyváradi Szent Erzsébet szociális otthonban szállást, ellátást és 24 órás felügyeletet biztosítanak ideiglenes vendégek számára.

Az idős vendégek úgy érezhetik magukat, mint egy hotelben. Otthonos, saját fürdőszobás helyiségben kapnak szállást; napi három főétkezést és két uzsonnát biztosítanak a számukra; napközben különböző foglalkozásokon vehetnek részt. Mégis több ez mint egy szálloda, mert az idős személyre képzett gondozók és asszisztensek vigyáznak a nap 24 órájában, felügyelik a gyógyszerek bevételét, igény szerint segédkeznek a személyes higiéniában, kötést vagy pelenkát cserélnek, és gondoskodnak a vendégek szükségleteiről.

A család így nyugodtan nyaralhat, biztonságban tudva az idős hozzátartozót, akivel telefonon vagy interneten keresztül tarthatja a kapcsolatot. Az időseket egy hosszú hétvégére, esetleg egy vagy több hétre fogadja az otthon. A vendég tetszés szerint részt vehet az otthon állandó lakói számára kínált időstornákon, masszázson, kézműves-foglalkozásokon, terápiás gyakorlatokon. Új embereket ismerhet meg, nagy közösségben töltheti el a „saját vakációját”.

A helyek száma korlátozott. Foglalás és további információ a Szent Erzsébet Szociális Gondozó Központ telefonszámán – (+40)0359170313 – kérhető hétköznapokon 8 és 16 óra között.

Forrás és fotó: Caritas Catolica Sajtóirodája; Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett zárónapjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

20:48
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

19:20