Idén is várják a középiskolások jelentkezését a Szent Atanáz Hittanversenyre

Hazai – 2018. október 11., csütörtök | 13:39

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola harmadszor hirdeti meg a 2018/19-es tanévben a Szent Atanáz Középiskolai Görögkatolikus Hittanversenyt, melynek témája a zsoltárok világa lesz.

Az előző tanévben az írásbeli verseny témája a magyar, valamint a görögkatolikus szentek és boldogok voltak. „Nagy meglepetésünkre a levelezős fordulók után örömteli hírt kaptunk, miszerint bejutottunk az országos döntőbe – idézte fel Gyenge Ádám, a tavalyi győztes csapat egyik tagja. – Csapatmunka szempontjából nagyon fontos volt ez a verseny számunkra, ugyanis együtt kellett létrehoznunk valamit, amivel elérhetjük közös célunkat.

A cél az volt, hogy megismerjük a szentek életét, életük főbb eseményeit, halálukat és annak körülményeit, mindezek által közelebb kerülve hozzájuk. A bizalom is fontos volt, hiszen bíznunk kellett egymásban, hogy a felosztott részeket becsületesen elsajátítjuk. A szervezőknek és a változatos, olykor játékos feladatoknak köszönhetően a megmérettetés feszültségét viszonylag könnyen le tudtuk küzdeni. A lexikális munka mellett készülnünk kellett egy sok fantáziát és kreativitást igénylő feladattal is, melynek során a mi csapatunk Vajk megkeresztelkedését jelenítette meg. Véleményem szerint minden csapat nagyon jól teljesített ebben a fordulóban is.

A verseny után egy finom ebédet költhettünk el együtt, majd Orosz Atanáz püspök atyával egy fórumon vettünk részt, ahol személyes kérdéseinkre  szeretettel válaszolt. Mind a felkészülés, mind a verseny döntője nagyon sok örömöt és élményt adott mindenkinek. Szeretettel buzdítok minden középiskolást, hogy induljon ezen az izgalmas versenyen!”

Az idei tanévben a verseny témája a zsoltárok világa lesz. A háromfős csapatok október 31-ig jelentkezhetnek a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán; elektronikusan a hittanverseny@szentatanaz.hu; postai úton pedig a 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 13–19. címen, ezt követően kapják meg írásban a feladatokat.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria