Ilyen még nem volt a Balaton partján

Hazai – 2019. június 5., szerda | 15:53

Közös vízre szállás Jézussal – erre kínál lehetőséget a Balatoni Katolikus Találkozó (BALAKAT) június 28–30-ig a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébánián.

A BALAKAT egy olyan hétvége, amelyet Krisztust keresve, mégis az Ő jelenlétében tölthetsz el, de hozzásegít Bódi Mária Magdolna életútja és vértanúsága történetének megismeréséhez is. A találkozó keretében megrendezett  Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégén, egy 50 órás szentségimádás részeként az Oltáriszentségben találkozhatsz Krisztussal, és megépítheted azt a hajót, mellyel biztonságban vághatsz neki az élet viharainak.

A Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégét szervező fiatalok szeretettel várnak 2019. június 28. és 30. között a balatonfűzfői Jézus Szíve-plébánián megszervezett ingyenes nyári hétvégére, melynek keretében a folyamatos szentségimádás mellett hajnali áhítatokra, imákra, műhelyfoglalkozásokra, beszélgetésekre és Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára, Béri László Renátó kármelita szerzetes, valamint Versegi Beáta Mária, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetesnővérének előadására kerül sor.

Az Úr mindannyiunk számára valami csodálatossal készül, legyen az akár családos, akár szerzetesi, papi hivatás, akár egy feltűnés nélküli, Istennek szentelt élet. Ezért a hétvégén részt vevők házaspárokkal, papokkal és szerzetesekkel találkozhatnak, akik hitelesen és közvetlenül tudnak mesélni élettörténetükről. Bódi Mária Magdolna példája pedig arra tanít valamennyiünket, hogyan lehet az Úr útját követni, ha a körülmények nem úgy alakulnak, ahogyan mi szeretnénk. A szentségimádási hétvégén a közösség, illetve a személyes kapcsolatok ereje, így a közös kikapcsolódási lehetőségek, illetve a környezetbarát szempontok is nagy hangsúlyt kapnak.

A 16 és 35 év közötti fiataloknak lehetőségük nyílik kedvezményes szálláslehetőséget és ellátást igényelni a hétvégére. Ugyanakkor örömmel látják valamennyi korosztály képviselőit, akiket ugyancsak kérnek az ingyenes előadásokra és szentségimádásra való előzetes regisztrációra.

Adományoddal támogathatod is a hétvége lebonyolítását, valamint a jövedelemmel még nem rendelkező fiatalok részvételét.

A közös vitorlabontáshoz hozzásegítő Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégéről, a regisztrációról és az adományozási lehetőségekről további információkat a Balakat.hu honlapon találsz. A legfrissebb „széljelentéseket” keressétek a Facebookon!

Gyere el, építs velünk hajót, bonts velünk vitorlát!

Forrás és fotó: Balakat.hu/Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria