Imádkozzunk együtt Magyarország békéjéért Szent Imre ünnepén!

Hazai – 2022. november 1., kedd | 20:42

Az Emmánuel Közösség, a Szeretetláng Mozgalom, a Szociális Testvérek Társasága, a Családok Jézusban Közösség és a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetsége imádságra hív mindenkit november 5-én, szombaton, Szent Imre herceg ünnepén. A szervezők felhívását közöljük.

November 5-én, Szent Imre herceg ünnepén 18 órától ismét közös imára hívunk minden testvért a békéért és hazánk védelméért Mohos Gábor püspök úr vezetésével a budapesti Szent István-bazilikába.

A több lelkiségi mozgalom által szervezett program 18 órakor szentmisével kezdődik, utána elimádkozzuk a rózsafüzért, majd a bazilika főbejáratánál Mohos Gábor püspök úr, a hívek gyertyafényes menetét vezetve, Szent Imre herceg ereklyéjét felmutatva, a magyar ifjúság védőszentjének oltalmába helyezi hazánk s különösen a fiatalok jövőjét; végül főpapi áldást ad a fővárosra és az egész országra.

Várunk mindenkit erre a közös imára, hogy most, amikor a béke oly törékeny cserépedénnyé vált és – Szent II. János Pál pápa szavait idézve – ifjúságunkat oly sokan „tévútra akarják vezetni új bálványok által, mint amilyen a magamutogató fogyasztás, a mindenáron való jólét, az erkölcsi lazaság vagy az erőszakos tiltakozás”, erős hittel az Úr, a Boldogságos Szent Szűz és a magyar szentek oltalmába helyezzük hazánk jelenét és jövőjét.

Egyben buzdítunk mindenkit, hogy az ország más helyein is szervezzenek a hívek imát a plébániájukon, hogy hazánk minél több településén egy szívvel-lélekkel könyörögjünk ugyanabban az időpontban a béke nagy ajándékáért.

Szervezők: Emmánuel Közösség, Szeretetláng Mozgalom, Szociális Testvérek Társasága, Családok Jézusban Közösség, Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetsége

*

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepének estéjén Erdő Péter bíboros, prímás gyertyás rózsafüzér-körmenetet vezetett a békéért a budai Várban. Az akkori imádság szervezői ugyanezek a közösségek voltak.

Forrás: Szeretetláng Mozgalom

Fotó (archív): Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria