Immár online is olvasható a magyarországi rendek képeskönyve

Megszentelt élet – 2021. április 7., szerda | 10:37

A remény emberei – Szerzetesek Magyarországon című, a magyarországi rendek történetét összefoglaló és megismertető kötet 2020-ban jelent meg a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI) gondozásában, Mészáros Anett és Radnai Kinga szerkesztésében. Az MSZKI most online, lapozható formában is elérhetővé tette a kötetet.

A megszentelt élet különböző formái az apostoli időktől jelen vannak az Egyház életében, Isten és az emberszeretet szolgálatában. A történelem során más-más formái jelentek meg – a remetéktől a monasztikus szerzeteken át az apostolkodó kongregációkig. Az elmúlt két évezredben nők és férfiak milliói köteleződtek el Krisztus szorosabb követésére, hogy életük felajánlása által az ő vigasztaló, gyógyító, bátorító jelei legyenek a világban a világért.

A könyvben szereplő nyolcvan szerzetesrendbe történetükön, lelkiségükön, szolgálataikon keresztül nyerhetünk bepillantást, mindezt színes életképekkel gazdagítva. Fontosnak éreztük, hogy ne pusztán ismereteket osszunk meg, hanem az olvasó szívéhez is szóljunk, ezért tanúságtételek is kerültek a könyvbe. Minden rendből egy-egy szerzetes osztja meg, hogy miért ezt a hivatást és az adott rendet választotta.

A kiadvány elérhető a Magyarországi rendek képeskönyve ikonra kattintva ITT; illetve INNEN is le lehet tölteni.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria