Indul a Mirjam Rádió új magyar nyelvű adása a Felvidéken

Külhoni – 2021. október 25., hétfő | 14:02

A Mária Rádió (Mirjam Rádió) október 26-án déli 12 órakor indítja el egész napos műsorfolyamát a lévai FM 100,6-os frekvencián. A 2019. december 16-án indult rozsnyói adással és a 2020. szeptember 18-án indult érsekújvári adással együtt így már a harmadik vételkörzetben is elérhetővé válik a hallgatók számára a napi 24 órás magyar nyelvű rádióadás.

A 2021-es év a felvidéki Mária Rádió (Mirjam Rádió) számára több örömteli eseményt is hozott. Új műsorokkal bővítették mind vallási, mind világi programjaikat. Ezek témáját főként a harmonikus családi kapcsolatok, a testi és szellemi egészség védelme, az Eucharisztia misztériuma a mindennapokban, valamint a rádióbeli aktuális történések személyes tudósítása képezi. Az idők jeleinek megértése szüntelen feladat, ezért foglalkoznak idén Isten szolgája Esterházy János és Szent József, a Szent Szűz tisztaságos jegyese emlékévének mához szóló üzeneteivel, a szlovákiai népszámlálás és a budapesti eucharisztikus kongresszus tanúságtételeivel, önazonosságunk felvállalásával és a hitbeli közösségben történő megvallásával. A koronavírus-járvány okozta helyzetben is igyekeznek a műsorkészítők fokozott erővel szolgálni a hallgatóikat, kielégíteni a megnövekedett igényt a lelki tartalom iránt.

A Mirjam Rádió létezését jelentő önkéntes munka, adományok és közös ima révén, Szűz Mária közbenjárásának köszönhetően sikeresen üzemeltették eddig a két szlovákiai, a rozsnyói és érsekújvári adást. Mindezért hálával ünnepelték meg idén a rádió 9. születésnapját. Most pedig a Szlovák Frekvenciatanács (Rada pre vysielanie a retransmisiu – RVR) döntése alapján elnyerték a sugárzási jogot a lévai FM 100,6-os frekvencián.

A rádió a 2019-es év óta rendelkezik Szlovákiában sugárzási joggal. A három új frekvencia segítségével, a küldetésükhöz híven egyre több emberhez tudják eljuttatni Isten igéjét, mindezt a rádió máriás lelkületében, az anyanyelvükön. Különös öröm számukra, hogy a lévai vételkörzettel ismét egy szórvány helyzetben élő magyar hallgatóságot ér el a Lélek hangja. Így a missziós munka mellett a helyi szentmise-közvetítések, az egyházközösségek, jeles közéleti személyiségek és kulturális események bemutatása által szerény eszközeikkel ismét segíteni tudják egy szórványterület megmaradását.

A felvidéki Mária Rádió tevékenységéről, történetéről, műsorukról és lelkületéről bővebb információt találnak a www.mariaradio.sk oldalon; itt hallgatható az élő adás is.

Mindemellett a Mirjam Rádió minden hónapban kiadja ingyenes magazinját, melyet további költségek nélkül eljuttat a hallgatókhoz, akik ezt igénylik. A magazinból tájékozódhatnak a rádiót érintő aktualitásokról, valamint bepillantást nyerhetnek a stáb és az önkéntesek családjának életébe. A magazint a rádió bármely elérhetőségén megrendelhetik.

Elérhetőségek:

Cím: 945 01 Komárom/Komárno, Jókai utca 6./ Jókaiho 6.
Iroda: +421/35-7789-416; élő adás: +421/35 7 72 72 72
Honlap és online műsorhallgatás: www.mariaradio.sk
E-mail: info@mariaradio.sk

Forrás: Mária Rádio Mirjam

Fotó: Mária Rádio Mirjam Facebook-oldal

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria