Isten irgalmasságának közvetítői vagyunk – Beteglátogatók találkozóját tartották Pécsen

Hazai – 2021. szeptember 24., péntek | 13:08

A Pécsi Egyházmegyei Betegek Segítője Kórházlelkészség találkozóra hívta beteglátogató tagjait szeptember 15-én a Magtár Látogatóközpontba.

Közel negyven Tolna és Baranya megyéből érkezett önkéntes beteglátogató gyűlt össze ismerkedésre, beszélgetésre Pécsen, most először a koronavírus-járvány kezdete óta.

Nyúl Viktor párbeszédre és tanúságtételre buzdított annak érdekében, hogy a járványhelyzet enyhülését követően a beteglátogatás újraindítása sikeres legyen. Mint mondta, a járvány okozta válság új kihívásokat hozott a beteglátogatásban is, az ebből fakadó új helyzetek kezelésére fel kell készülni. A kórházlelkész bátorította a hallgatókat az önképzési, képzési és önismereti alkalmakon való részvételre. Arra biztatott, hogy fordítsák figyelmüket a következő időszak feladataira, fejlődési útjaira, és közös imádsággal, szentmisén is adjanak hálát a Jóisten kegyelmeiért.

Ezt követően rövid elmélkedés hangzott el Jézus és a süketnéma ember találkozásáról, a Jóisten szeretetéről, irgalmáról és jelenlétéről életünkben. Majd Teréz nővér tett tanúságot korábbi beteglátogatói tapasztalataiból kiindulva, és három személyes történetet osztott meg a résztvevőkkel.

A találkozó során bemutatkoztak a Pécsi Egyházmegye beteglátó munkatársai és diszpécserei is, a kiscsoportos beszélgetések pedig arra adtak lehetőséget, hogy az önkéntesek megosszák egymással élményeiket, gondolataikat, javaslataikat.

Zárásként a csoport a Corpus Christi-kápolnában vett részt szentségimádáson és szentmisén.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Hegyi László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria