Isten a lehetetlen helyzetekben is ott van – Lelkésztalálkozót tartott a Katolikus Tábori Püspökség

Hazai – 2024. május 9., csütörtök | 11:57

Lelkészi találkozóra gyűltek össze a HM Katolikus Tábori Püspökség papjai május 7-én, kedden. A Berta Tibor dandártábornok, tábori püspök főcelebrálásával bemutatott közös szentmise után szó volt a Katonai Ordinariátus előtt álló feladatokról is.

Berta Tibor püspök rámutatott: nagy szükség van a tábori lelkészek szolgálatára. Az ellenállóképesség terén tudnak nagy támogatást adni, amellyel rendelkeznie kell minden katonának – így a lelkészek olyan szolgálatot végeznek, amely előreviszi a katonák munkáját, ugyanakkor az életét is.

„Imádkozzunk azért ebben a mai szentmisében, hogy minél inkább meg tudjuk hallani a Szentléleknek az indításait, amelyek lehet, hogy nem mindig a megszokott formában jelentkeznek. Isten Fia, a mi názáreti Mesterünk olyan lehetetlen helyzeteket választott az életében, amelyről az ember nem is gondolná, hogy az Úristen valóban ott jelen tud lenni – fogalmazott a tábori püspök. –

A betlehemi, nagyon egyszerű világrajövetelében, de a Golgota kegyetlenségében is ott volt, így az ember legszélsőségesebb helyzeteiben is jelen van.

S ugyanígy ott van a katonák között is.

Azokban a helyzetekben, amelyekben ők vannak, igenis ott van az Isten, és

nekünk az a dolgunk, hogy minél inkább föllebbentsük azokat a fátylakat – vászondarabokat vagy sátorlapokat – amelyek esetleg az Istent eltakarják előlük.

Imádkozzunk azért a szentmisében, hogy minél inkább a Szentlélek eszközei tudjunk lenni!” – zárta szentbeszédét Berta Tibor katonai ordinárius.

A szentmise után a találkozón szó volt a püspökség előtt álló legfontosabb feladatokról, rendezvényekről és tervekről.

Forrás és fotó: Katolikus Tábori Püspökség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria