Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a csíksomlyói pápai szentmisén való részvételre buzdít

2019. május 14., kedd | 19:22

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek levelét adjuk közre, melyben a Ferenc pápa által június 1-jén Csíksomlyón bemutatandó szentmisén való részvételre buzdítja a híveket.

A húsvéti időben, a feltámadás és megváltottságunk örömétől áthatva, gyakran imádkozzuk és énekeljük a zsoltáros szavaival: „Ezt a napot az Úristen adta, ujjongjunk és vigadjunk rajta” (Zsolt 118,24). Ezt az örömteli imát hatványozottan ismételhetjük néhány nappal a Szentatya érkezése előtt. Minden katolikus hívőnek, de minden jóakaratú embernek is örömet kell hogy jelentsen Ferenc pápa csíksomlyói látogatása.

Húsz évvel ezelőtt, amikor tudomást szereztünk arról, hogy II. Szent János Pál pápa nem jöhet át Erdélybe, a szomorúság és a csalódottság érzése hatalmasodott el rajtunk. A jó Isten meghallgatta kérésünket, és megadta azt a kegyet, hogy Szent Péter utódja, az élő Péter Ferenc pápa személyében látogasson el hozzánk. Egyedüli és történelmi jelentőségű esemény, amellyel az isteni gondviselés azt igazolja, hogy Isten elfogadta népünk imádságát és áldozatát. Azon a helyen találkozhatunk Szent Péter utódával, amelyet őseink hite, erényes élete, helytállása, vérhullatása és verejtékes munkája szentelt meg.

Ne hagyjuk befolyásoltatni magunkat a megtévesztő „szirénhangoktól”. Ismerjük a szentírási példából, hogy ahol jó magot vetnek, onnan nem hiányzik a gonosz konkoly szórása sem. A pápalátogatás szervezésével és lebonyolításával megbízott papjaink és híveink úttörő munkát végeztek. Már most elismerésemet tolmácsolom mindannyiuk felé, akik áldozatot nem ismerve, nagy hozzáértéssel és felelős elköteleződéssel végezték a nehéz és felelős munkát. Mindannyiuknak legyen igazi jutalmuk az öröm és béke, amelyben az isteni kegyelem által részesülnek.

Szeretettel kérem paptestvéreimet és kedves híveimet, hogy készüljenek méltóképpen és vegyenek részt a Szentatyával való találkozón. Jöhetnek azok is, akik nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a szentmisén. Végezzék továbbra is az eddigi imákat, hangolódjanak rá az ünnepre, hogy a közösen bemutatott szentmise által és a csíksomlyói Segítő Szűz Mária közbenjárására áradjon népünkre az Úristen bőséges áldása az elkövetkező évszázadokra is!

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat