Januárig lehet szavazni a Média a Családért díj jelöltjeire – köztük szerzőinkre is

Kultúra – 2021. december 1., szerda | 14:30

A Média a Családért Alapítvány közel 15 éve díjazza azokat a cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra. Az idei jelöltekre, köztük három szerzőnkre is, 2022. január 10. éjfélig adhatják le szavazatukat az alapítvány honlapján.

A jól működő család biztonságos bázis, erőforrás, igazodási pont, a világ és önmagunk megismerésének, értelmezésének első és később is nélkülözhetetlen terepe. Ha az életünkben ilyen kitüntetett helye van, fontos, hogy mindezt a média is tükrözze.

A 2007-ben alapított Média a Családért díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben. A megjelenéseket havonta szemlézik, 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is.

„A jó médiatartalom ismérve, hogy egyszerre érdekes és tanulságos. No és az, hogy elolvasva, meghallgatva, megnézve többnek érezzük magunkat. Ha pedig ezek a tartalmak a családról szólnak, azt kapjuk, amit a legjobban szeretünk: az ismerősség csodás meglepetéseit. Idén is ünnepeljük együtt ezeket a műveket, múló médiánk állócsillagait!” – fogalmaz Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal, többek között témájuk volt az önbántalmazás, a gyászfeldolgozás, az időskori félelmek, a szülés utáni depresszió, az irigység, a család melletti továbbtanulás, az örökbefogadás, a szülővel való együtt alvás problémája, vagy hogy hogyan viselik a kamaszok a bezártságot.

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, az alapítvány weboldalán, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediacsaladert.hu oldalon.

A szavazók közt húsz Képmás-csomagot sorsolnak ki, amely tartalmaz egy hátizsákot, egy vászontáskát, egy 2022-es családi naptárat, Ugron Zsolna A nádor asszonyai című történelmi regényét, valamint egy féléves Képmás-előfizetést.

A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával.

A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak.

A Média a Családért díj főtámogatója a Magyar Telekom. A külhoni Média a Családért díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

Az idei jelöltek között van Baranyai Béla újságíró, szerkesztőségünk munkatársa Krisztus algoritmusa – Beszélgetés Fekete Zsombor játékvezetővel című, Szendéné Kiss Nóra vendégszerzőnk, a MiDió oldal alapító szerkesztője Odaföntről érkezik a fájdalomcsillapító – A nevelőszülői hivatásról, valamint Pécsi Rita neveléskutató, tanár Beteljesedés vagy leépülés? A második félidő dönt! című, az Új Ember hetilapban és honlapunkon megjelent írásával.

Forrás és fotó: kepmas.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria