Kapisztrán Szent János ünnepe Capestranóban

Külhoni – 2014. október 24., péntek | 16:04

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án népes magyar delegáció vett részt Capestránóban Kapisztrán Szent János ünnepén – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László olaszországi magyar főlelkész.


A római magyar közösség tagjain kívül jelen volt Győriványi Gábor hazánk szentszéki nagykövete, Török Tamás, a Quirinális melletti nagykövetség ügyvivője, Molnár Antal, a Római Magyar Akadémia igazgatója, valamint a volt és a jelenlegi katonai attasé. A Szent István Alapítványt ebben az évben Németh László elnök, olaszországi magyar főlelkész képviselte.

Az ünnepi szentmisét a hagyományos koszorúzás előzte meg, ahol elhangzott a két ország himnusza. A szentmise főcelebránsa Angelo Spina sulmonai püspök volt, akivel a ferences tartomány papjain kívül Pápai Lajos győri megyéspüspök is koncelebrált.


A szentmise elején a püspök beiktatta a plébánia új plébánosát és megemlékezett arról, hogy Szent II. János Pál pápa harminc évvel ezelőtt nyilvánította a tábori katonai szolgálat védőszentjévé Kapisztrán Szent Jánost.

A hívek közös könyörgésének magyar nyelvű fohásza Kapisztrán Szent János közbenjárására Isten áldását kérte édes hazánkra, a katonai szolgálatot teljesítőkre, az olaszországi magyar közösségekre és az örök élet ajándékát mindazoknak, akik életüket adták a háborúban és a forradalomban hazánkért.

Fotó: Marics István

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria