Katekéták beszámolója a júniusi pécsi egyházmegyei hittantáborról

Kishírek – 2020. július 2., csütörtök | 13:58

A 2019/2020-as tanévben a Pécsi Egyházmegye hittantáborát a Komlói Kodály Zoltán Ének-Zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda tornatermében tartották június 16. és 19. között. A járvány után szerencsésnek mondható, hogy a szokásos keretek között végül megvalósulhatott a táborozás. A hittantábort vezető katekéták beszámolóját olvashatják az alábbiakban.

Egy osztálynyi ötödikes, csillogó szemű gyermek érkezett hozzánk júniusban az egyházmegye számos városából, köztük Pécs, Mohács, Szekszárd, Komló és Paks körzetéből. Nagy részük láthatóan jó hitéleti-lelki háttérrel rendelkezett: az imádságokat és a rózsafüzér használatát ismerték, a szentségimádás során végig koncentráltak, megnyíltak, a szentmise alatt fegyelmezetten viselkedtek. Barátságosak voltak egymással és velünk, pedagógusokkal is, tisztelettel fordultak mindenki felé. Szeretetteljes, nyitott, érdeklődő hangulat jellemezte az együttléteinket.

A sok játék és mozgás közben jártunk Pécsen műemlékeket kutatva, fagyiztunk, közösen sütöttünk az iskola technikatermében, népi és modern zenére táncoltunk. Filmet vetítettünk, QR-kódra vadásztunk, de érdekes előadásokkal is gazdagodtunk.

Mi, pedagógusok is jól éreztük magunkat. Hálásak vagyunk, hogy bár fizikailag fáradtan, de lelkileg feltöltődve zártuk le a tábort.

Forrás és fotó: Tóth Hajnalka, Pabian Ádám, Békési-Marton Csaba/Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria