Katolikus gimnázium épül Veresegyházon

Hazai – 2018. március 6., kedd | 17:20

A kormány egy korábbi döntésével 600 millió forintos, március 2-án megjelent határozatával pedig újabb 2 milliárd forintos támogatást nyújt a veresegyházi katolikus gimnázium megépítéséhez.

Az első jelképes kapavágásokat Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Beer Miklós váci megyéspüspök és Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere végezte el.

Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy a környéken több iskola is épül vagy megújul. Dunakeszin nemrég adtak át egy huszonnégy tantermes iskolát és egy katolikus iskola is megkezdheti hamarosan a működését, Gödön szintén  huszonnégy tantermes iskola fog épülni, Fóton pedig egy hamarosan induló, hatmilliárd forintos fejlesztési program foglalja magában az óvoda- és az iskolafejlesztést.

Veresegyházon nemrég adtak át egy olyan intézményt, amely a tanulási nehézségekkel küzdőket segíti. Ez egy fiatal város, a lakosság negyede 18 év alatti, évente kétszázötven gyermek kerül ki az általános iskolákból. Fontos ezért, hogy legyen olyan gimnázium, amely segít a szülőknek megfelelő, az életre felkészítő, jó színvonalú oktatást biztosítani, és jövő ősszel ötszáz gyerek számára már meg is kezdődhet majd benne a tanítás – tette hozzá Tuzson Bence.

Pásztor Béla polgármester elmondta, hogy az új intézmény tizenöt tantermes lesz, és első osztálya a régi polgármesteri hivatalban már meg is kezdte a tanévet.

A projekttábla szerint az iskola építtetője Veresegyház önkormányzata és a helyi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága, a kivitelezés 2018 márciusa és 2019 májusa között zajlik le, összköltsége 3,426 milliárd forint, amelyből az állam 2,6 milliárd forintot áll.

Forrás: MTI

Fotó: Verkat.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria