Katonákkal és rendőrökkel találkozott a pápa Bogotában

2017. szeptember 9. szombat 15:30

A Szentatya második kolumbiai „munkanapján”, szeptember 8-án reggel Bogotából Villavicencio városában repült. Előtte, a repülőtéren köszöntötte a tiszteletére összegyűlt közel 400 katonát és rendőrt.

Köszönetemet fejezem ki mindazért, amit tettetek, és tesztek, látogatásom napjaiban is. Hiszen ez plusz munkát jelent számotokra… Mindenekelőtt azonban azért szeretnék köszönetet mondani, amit eddig tettetek és tesztek most is a békéért, kockára téve saját életeteket – fogalmazott Ferenc pápa. – Ezt tette Jézus is: „kibékített bennünket az Atyával”. Kockára tette és fel is áldozta életét. Ez még inkább Jézus testvéreivé tesz benneteket: hogy kockáztatjátok a saját életeteket a béke megteremtéséért. Azt kívánom, hogy egy nap lássátok meg a megszilárdult békét ebben az országban. 

A pápa ezt követően arra kérte az egybegyűlteket, hogy csendben imádkozzanak az elesettekért és a sebesültekért, akik közül néhányan jelen is voltak a találkozón.

Forrás: Vatiáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54