Katonákkal és rendőrökkel találkozott a pápa Bogotában

2017. szeptember 9. szombat 15:30

A Szentatya második kolumbiai „munkanapján”, szeptember 8-án reggel Bogotából Villavicencio városában repült. Előtte, a repülőtéren köszöntötte a tiszteletére összegyűlt közel 400 katonát és rendőrt.

Köszönetemet fejezem ki mindazért, amit tettetek, és tesztek, látogatásom napjaiban is. Hiszen ez plusz munkát jelent számotokra… Mindenekelőtt azonban azért szeretnék köszönetet mondani, amit eddig tettetek és tesztek most is a békéért, kockára téve saját életeteket – fogalmazott Ferenc pápa. – Ezt tette Jézus is: „kibékített bennünket az Atyával”. Kockára tette és fel is áldozta életét. Ez még inkább Jézus testvéreivé tesz benneteket: hogy kockáztatjátok a saját életeteket a béke megteremtéséért. Azt kívánom, hogy egy nap lássátok meg a megszilárdult békét ebben az országban. 

A pápa ezt követően arra kérte az egybegyűlteket, hogy csendben imádkozzanak az elesettekért és a sebesültekért, akik közül néhányan jelen is voltak a találkozón.

Forrás: Vatiáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fiatalok-zarandoklata-auschwitzban-valamennyien-lehetunk-beke-kezmuvesei
Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak nélküli világot építeni.

19:15
bucsut-es-szuletesnapot-unnepeltek-kelenfoldi-szent-gellert-plebanian
Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

18:38