Kecskeméti szentimrések felvidéki magyar emlékek nyomában

Kishírek – 2017. március 20., hétfő | 15:18

A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola harmincnyolc diákja és kísérő tanáraik március 14-én, ünnepi műsoruk bemutatása után öt napra Szlovákiába utaztak. A kirándulásra a „Határtalanul!” program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával került sor.

Áj község vendégszeretetét élvezték, onnan indultak naponta a közeli nagy városok megtekintésére, vagy a falu közelében induló, festő zuhatagokkal tarkított völgy bejárására. Kassa, Bártfa, Eperjes nevezetességeivel ismerkedtek, találkoztak régi barátaikkal, a kassai Márai Sándor Iskola tanulóival. A diákok számára nagy megtiszteltetés volt, hogy vendégei és előadói lehettek a Magyarország Kassai Főkonzulátusa és a Csemadok helyi szervezete által szervezett 1848-as megemlékezésnek. A kassai Thália Színházban, hatalmas közönség előtt mutathatták be ünnepi műsorukat.

Erről így írt a helyi tudósító: „Kellemes színfoltja volt a kassai megemlékezésnek a Kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola növendékeinek a műsora, akik a Határtalanul című program keretében érkeztek Kassára. A Szívünkbe szállt a tűzmadár címet viselő szerkesztett műsoruk erőteljes képi üzeneteket is hordozott, amivel nagy tetszést arattak. Arról a tűzmadárról beszéltek, ami a márciusi ifjak szívében is lángra lobbantotta a szabadság tüzét, de sejteni lehetett azt is, hogy a tűzmadárnak magasabb, hitbéli jelentéstartalma is van.”

Forrás és fotó: Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Kecskemét

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria